Bemutatkozás

Alsóörs belvárosában önálló vendégház - csoportoknak is- kiadó kedvező áron. A strand és a hajóállomás 300 méterre, a vasútállomás és a buszmegálló mindössze 90 méterre található! Kerékpárosoknak ideális! Osztálykirándulásokra, diákcsoportoknak, csapatépítésre, legény-leánybúcsúkra, erdei táborozásra, esküvői násznép elhelyezésére kiváló! A ház összesen 11 szobával rendelkezik, 22 fő befogadására alkalmas(+ igény esetén pótágyakkal bővíthető)! A ház 2 részből áll. Egyik része 6 különálló szobát tartalmaz, melyek egy közös tornácról nyílnak. A ház másik része a "fő ház", amely 5 szobát tartalmaz. Itt a belső közösségi tér klímával felszerelt! A ház alaprajza, annak elrendezése a képek között megtekinthető.

 

Az első részben, azaz a fő házban, az 5 szobához 2 wc, fürdő szoba és jól felszerelt konyha tartozik. A közösségi térben tv, a ház területén wifi van. A másik részhez 6 különálló szoba, amikhez dupla zuhanyzó, dupla wc, dupla mosdó és teakonyha tartozik. A vendégház csendes nyugodt helyen található, óriási telken (1200 négyzetméter).A kertben bográcsozási és grillezési lehetőség biztosított.(fáról és grillszénről gondoskodni kell.)Több személygépkocsival is be lehet állni az udvarba!
A helyszínen idegenforgalmi adót kell fizetni a szállásadónak, melynek mértéke 500ft/fő/éj (18 és 70 év közöttieknek)1 - 2 éjszakás foglalásnál, ha a csoport nem hoz magával ágynemű huzatot vagy hálózsákot akkor + 500ft/fő az egyszeri mosatási díj (helyszínen fizetendő a szállásadónak) Törölközőt mindenkinek hoznia kell. Mosdóban kéztörlő, wc papír, konyhában konyharuha, szemetes zsák van.
200 méteren belül szinte minden szolgáltatás elérhető. Élelmiszerbolt, posta, buszmegálló, vasútállomás ,gyógyszertár, orvosi rendelő, templom, cukrászda söröző, pizzeria, kerékpár kölcsönző. Program lehetőségek: hajókirándulás vitorlás bérlés,kerékpározás, gyalogtúra, lovaglás, vízibicikli , surf. A buszmegálló és a vasútállomás mindössze 50 méter!
300 méterre a vízparttól, a balatoni kerékpár körúttól 200 méterre. A legközelebbi nagyváros Veszprém 12 kilométerre található. A szálláshelyet érkezéskor 14.00 órától lehet elfoglalni, távozáskor 10.00 órakor kell elhagyni. ettől eltérő időpontok személyes egyeztetéssel.
Élményt adó kirándulási és csapatépítési lehetőségek a térségben: Kislődi kalandpark, Balatonfűzfői Bob pálya és kalandpark, a Káli medence bortúrái, a Hegyestű, a Tapolcai Tavas Barlang, a Veszprémi Állatkert, Tihany a világörökség része, az egyedülálló Hévízi tó, az alsóörsi motoros fesztivál, a Paloznaki Jazz Piknik és a balatoni bor és pálinka fesztiválok.
A településről :
A Balaton északi partszakaszának egyik gyöngyszeme Alsóörs, a Somlyó-hegy oldalára épült ősi település. Vendégváró üdülőhely évről évre megújuló hatalmas fövenystranddal, selymes vízzel, kényelemmel. Élményszerű látványt kínál az ősközség vörös kőből rakott patinás parasztportáival, régi házaival. A határban számos szőlőbeli borház, barátságos pince található mely római kori alapfalakra épült. Már a középkorban kiváló, kedvderítő borok termettek itt. Azóta bányászták, faragták a faluhatárba a jellegzetes permi vörös homokkövet, s horgásszák sokan szakértelemmel a halban gazdag balatoni vizeket. Ha a város nyújtotta lehetőségeken túl is szeretnénk ismerkedni a környékkel, a környező települések is rengeteg szabadidős tevékenységgel várják az odautazókat. Veszprém (12 km), Tihany (15 km) és Balatonfüred (8 km) is néhány perc alatt könnyedén elérhető autóval.
Látnivalók a környéken:
Török ház!
A maga nemében páratlan északnyugat-délkeleti fekvésű házat a falu egyik legszebb pontjára építette egykori tulajdonosa a XV-XVI. század fordulóján. Oromzata a Balatonra néz. Udvarából a fűzfői öblöt, a túloldalii partokat és a tihanyi félszigetet látjuk.  A tetősíkból magasra ágaskodó, mind a négy irányba kerek nyílásokkal áttört kéményét vaskos turbánszerű gömb koronázza. Elnevezése innen ered: Török-ház. A homlokzat északi felét szemöldökgyámos faragott kőkeretes ajtó uralja. Fölötte GP monogram és 1880-as évszám. A XV. század óta Alsóörsön honos család leszármazottja, Guáth Péter ekkor alakíttatta át a házat.
Csere-hegyi kilátó
Padányi Gulyás Jenő tervei alapján, permi vörös kőből épült 1935-ben a 298 méter magasan található kilátó és a gondnokház. Látni innen a Bakonyt, a Balaton-felvidéket, a tópartot és a somogyi dombokat is.
Somlyó-hegyi kilátó
A református templomtól Keleti irányba egy lépcsőn felsétálva a temető fölött található a Somlyó-hegyi kilátó. Tetejéről csodálatos kőrpanoráma élvezhető a nemzeti park erdővel borított területére, Alsóörsre és a Balatonra.
A szállásadó ajánlata!
Nyári programok Alsóörsön
Alsóörsi motoros fesztivál  2018 04.01. - 04.28.
Az Open Road Fest Közép-Európa legnagyobb nyárindító motoros fesztiválja
Everness fesztivál 2018 06.20.- 06.25.
Everness Fesztivál egyet jelent a zenével, a mozgással, a színek, ízek és illatok mámorával. Öt nap felejthetetlen együttlét, amikor a tudatos pozitív gondolkodás és az egészséges életmód jegyében töltheted az időt
Alsóörsi Sörfesztivál  2018. július 11 - 15. 
a Sirály parkban közvetlenül a part mellett több mint 30 sörfőzde 150 féle sörét kínálják. Magyar, cseh, belga, angol és német sörökkel, streetfooddal és klasszikus fesztiválkajákkal, valamint esti koncertekkel, DJ-kkel, sörkóstolókkal és a sörtörténeti előadásokkal várják a vendégeket
Paloznaki Jazz Piknik  2018 08.02-04.
A nyár leghangulatosabb fesztiválja sztárfellépőkkel. Jamie Cullum, Soul ll Soul , Geszti +jazz+az+lányok, Elektro Deluxe
Nyárbúcsúztató és Vendégmarasztaló Fesztivál augusztus 16-20
Öt napon át zenével, tánccal, kulturális és sportprogramokkal, finom borokkal, ételekkel marasztalják a vendégeket Alsóörsön a Nyárbúcsúztató és Vendégmarasztaló Fesztiválon
Zorall Sörolimpia Alsóörs 2018 augusztus 22 - 25. 
Zorall Sörolimpia 2018 Alsóörs. Zorall-lagzi, bitang vádli kerékpár túra, sport- és csapatjátékok, Zorall focikupa, Pulzus tehetségkutató, gyermekprogramok, motoros túrák, koncertek ájulásig.

 

A programokhoz jó szórakozást kívánunk!